Agenda

Algemene Vergadering

Woensdag 19 april 2023

Geachte leden,


Op 19 april 2023 zal er wederom een Algemene Vergadering belegd worden op de bekende locatie van hotel De Witte Bergen in Eemnes.

In de agenda vindt u de onderwerpen welke in de vergadering behandeld zullen worden.
Specifiek wijzen we u op de statutenwijziging welke goedkeuring van de leden vereist.
Conform de huidige Statuten is voor de statutenwijziging een 2/3 meerderheid vereist van het aantal geldig uitgebrachte stemmen. Om de stemming over de statutenwijziging rechtsgeldig te maken is bovendien vereist dat 10 % van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Op het moment van schrijven betekent dit een representatie bij de vergadering van ongeveer 68 leden. Daarom is er op de website van de VGV een knop gemaakt waarmee uw aanmelding voor de AV elektronisch geregistreerd wordt. Zodoende kan tevoren al bepaald worden of het quorum gehaald wordt. Mocht dit namelijk niet het geval zijn dan moet een tweede Algemene Vergadering belegd worden waarbij het vereiste quorum dan niet meer nodig is maar slechts een 2/3 meerderheid.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om een ander lid te machtigen mocht u onverhoopt zelf niet aanwezig kunnen zijn.

Ook is de telling relevant voor zaalgrootte, aantal stoelen en benodigde catering. Het bevestigen van uw komst is dus essentieel!
De conceptstatuten zullen ruim  een maand vóór de Algemene Vergadering op de website gepubliceerd worden en per email aan de leden worden verzonden.
Tenslotte zullen ook de notulen van de AV van 2022 en het jaarverslag binnenkort downloadbaar zijn op deze site.

Het bestuur

Aanmelden of Machtigen

Voorjaarsreünie

Woensdag 24 mei 2023

U heeft het vast al in de agenda staan: 24 mei! Dan vindt de voorjaarsreünie plaats in het OPENLUCHTMUSEUM in Arnhem, gelegen aan de Hoeferlaan 4.
Bij aankomst treft u een ruime parkeerplaats.
Vervolgens loopt u naar de kassa: toegang is gratis op vertoon van de Museumjaarkaart of de Vriendenloterij VIP kaart. GEEN uitrijkaart voor de parkeerplaats kopen, daarover later meer.
Daarna loopt u naar de Kasteelboerderij (uit 1617), die ooit in Oud Beijerland heeft gestaan.

Van 13:00-14:00 u. is daar de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers. Voor borrel en diner is dat ook onze locatie.

Dan is er van 14:00-17:00 gelegenheid om het park, 44 ha. groot, te bezoeken. In het entreegebouw is beneden een tentoonstelling, de Canon van Nederland en verder staan er verspreid over het terrein zo’n 100 museale gebouwen uit heel Nederland. Ook rijdt er een tram over het terrein waar u zoveel u wilt gebruik van kan maken. Ook zijn er tuinen, winkels, horeca, u zult zich niet vervelen en alles ziet er zeer verzorgd uit.

Uiteindelijk spoedt u zich natuurlijk weer naar de Kasteelboerderij, want vanaf ongeveer 16:30 u. staat daar de borrel te wachten, om rond 18:30 u. gevolgd te worden door het diner.
Zo rond 21:00 worden we geacht ons richting uitgang te begeven.
Dan komt u weer door het entreegebouw en daar krijgt u een uitrijkaart voor de parkeerplaats.
Het bestuur heeft besloten om, ondanks de torenhoge inflatie, de eigen bijdrage voor al dit leuks te houden op € 60,— p.p.
Aanmelden kan met de link hieronder.Geeft u dan ook eventuele dieetwensen door.
Het ledental van onze club is de laatste tijd flink toegenomen dus we verwachten een geweldige opkomst!
Veel informatie kunt u vinden op www.openluchtmuseum.nl

Tot ziens!
De reüniecommissie
Dennis Bakrude
Jan Bennink

Aanmelden

GVGT

Maandag 12 juni 2023

Voor de dertiende maal wordt de strijd om de Gepensioneerde Vliegers Golf Trofee (GVGT) georganiseerd, dit jaar op Golfbaan Almeerderhout in Almere (www.almeerderhout.nl).

Dit is een uitdagende, aantrekkelijke 27-holes baan met een A-status, gelegen in een bosgebied waarin roofvogels, zwanen en eenden, klein wild, roofdieren en reeën hun natuurlijk domein hebben. Pittig en uitdagend vanwege mooie doglegs, de waterpartijen, maar liefst 113 bunkers en de onvoorspelbare wind. Wij spelen de lussen Gooimeer en Markermeer.

Dit ééndaagse golfevenement staat open voor alle gepensioneerde Nederlandse Verkeersvliegers. Inzet is een wisselprijs, de GVGTrofee, een kunstwerk ontworpen door Menno Meijer. De wedstrijdvorm is Stableford met volledige handicapverrekening. Een NGF-handicap is vereist. Van de niet actieve handicappers wordt verwacht dat zij een reële speelsterkte opgeven.
Er wordt gestreden in twee groepen spelers, die met een hoge en die met een lage handicap.

Buggyrijders dienen dit bij inschrijving op te geven. De buggy is op eigen kosten. De deelnamekosten bedragen € 110,— inclusief lunchpakket, borrel en diner (voor leden van Almeerderhout is dit € 60,—).

Voor de partners van de deelnemers en de niet-golfende gepensioneerde vliegers bestaat de mogelijkheid in te schrijven voor het sociale gedeelte van dit evenement, vanaf 16:00 uur, zijnde de borrel en het diner. De prijs hiervoor is vastgesteld op € 50,-- per persoon.

Aanmelden gaarne zsm met de button hieronder.
Betalingen op rekening NL31 ABNA 05149504 98, ten name van F. Kwaaitaal, Amsterdam, onder vermelding van GVGT 2023.
Het wordt weer een prachtige golfdag!


Maarten Coster, Remco Emanuel en Frans Kwaaitaal

Aanmelden

Programma:

10:15 Ontvangst met koffie, thee en lekkers
11:20 Start eerste flights
16:00 Borrel met hapjes
18:00 Diner met prijsuitreiking

Lustrum Rally, borrel en BBQ

Maandag 3 juli 2023

Na veel uitstel komt het er nu toch van: om 40-jarig bestaan te vieren organiseert de
VGV voor het eerst een Rally met borrel en BBQ!
Er wordt gereden in teams van twee personen: een chauffeur en een navigator. Alle soorten auto’s zijn welkom, klassiek zowel als modern.
De teams krijgen een week van tevoren alle benodigdheden thuisgestuurd, waaronder een rallyschild voor tegen de voorruit als aandenken aan dit unieke gebeuren.

Het begin- en eindpunt van de Rally ligt bij
Boerengoed Enspijk, Hoevenseweg 5, 4157 JB Enspijk. (www.boerengoed.nl).
De tocht zal ons door de prachtige West-Betuwe voeren, meer dan bekend om fruitboomgaarden. Het gebied ligt ingeklemd tussen Waal, Nederrijn en Lek, wordt doorsneden door de mooie Linge en staat in het teken van rivieren: griendbossen met afwisseling van natte en droge gronden, uiterwaarden met nieuwe natuur en weidse vergezichten over traag stromend water. U rijdt langs boerderijen, beschermde dorpsgezichten, (restanten van) kastelen, forten en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Inschrijven graag vóór 15 juni 2023 op deze website.

 

De deelnamekosten aan de Rally bedragen per team van chauffeur en navigator totaal € 190,– inclusief lunch, versnapering onderweg, borrel en BBQ.
Degenen die niet in de gelegenheid zijn aan de Rally zelf mee te doen, kunnen natuurlijk wel bij de borrel en BBQ aansluiten. Voor hen is een bijdrage vastgesteld van € 45,– per persoon.
Betalingen gaarne op rekening NL42 ABNA 0419 4881 38, t.n.v. VGV, onder vermelding van ‘Rally 2023’
Voor degenen die van ver komen zijn er mogelijkheden op eigen kosten te overnachten in de buurt van Enspijk, te weten: bij Van der Valk Zaltbommel, Van Der Valk Vianen of Hotel De Schildkamp in Asperen.
Graag tot ziens op maandag 3 juli a.s.!

Maarten Coster, Bestuurslid activiteiten / Ronald Funke Küper

Aanmelden

Programma:

De deelnemers worden om 12:00 u. verwacht voor de lichte lunch.
Om 12:30 u. volgt de briefing en vanaf 13:00 u. zullen de eerste equipes starten.
Onderweg een kleine pauze met versnapering. Terugkomst vanaf 16:00 u. Dat is ook het begin van de borrel en BBQ.
Prijsuitreiking zal rond 17:30 U. zijn. De BBQ begint om 18:00 uur.