IPB – Regels aangescherpt

Een aantal onderwerpen en artikelen in de KLM IPB-regeling is aangescherpt. Onderwerpen zoals stoelacceptatie en -toewijzing, gebruikmaken van frequent flyer-programma’s en het sanctiebeleid zijn aangevuld of verduidelijkt.

In dit bericht leest u hier meer over en vindt u een link naar de IPB-regeling.

Als u als KLM’er IPB reist is het belangrijk dat u altijd op de hoogte bent van de IPB-regeling. Ook meereizende gezinsleden of companions horen geïnformeerd te zijn over de regels van IPB’en.

Stoeltoewijzing Economy Comfort
Bij stoeltoewijzing van IPB’ers wordt het toestel van achter naar voren gevuld volgens het check-in toewijzingssysteem Altea DC. De Economy Comfort zitplaatsen worden tot het laatste moment van boarden vastgehouden voor een eventuele upgrade van de vaste klanten. Een gevolg is dat een IPB’ende collega met een beter, ofwel ‘laag’, nummer nauwelijks kans maakt op een dergelijke stoel en een collega met een ‘slechter’ nummer vaak wel. Reden hiervoor is dat hij of zij later instapt dan de collega met een beter nummer. Dit is natuurlijk niet wenselijk en daarom wordt momenteel onderzocht of het Altea-systeem hierop aangepast kan worden.

Ticketprijs
De IPB-ticketprijs wordt bepaald aan de hand van zones die door de International Air Transport Association (IATA) zijn bepaald. Er bestaat een low, medium en high tarief. KLM hanteert het middelste tarief. Wettelijk gezien is IPB-en belast als ‘loon in natura’. KLM heeft besloten de door de werknemers verschuldigde belasting hiervoor, voor haar rekening te nemen. Omdat die belasting substantieel hoger wordt als KLM de IPB-tarieven zou verlagen, blijft KLM het middelste tarief hanteren.

Als u IPB reist, kunt u hiervoor geen gebruik maken van de KLM social media kanalen (Facebook, Twitter, WhatsApp).
Alleen volbetalende passagiers kunnen hiervan gebruik maken voor customer support.

Tickets zoals IPB geboekt en 20% korting worden als een faciliteit van het IPB product beschouwd. Dat betekent dat bij een vluchtverstoring (vertraging, annulering etc.) er geen aanspraak gemaakt kan worden op een financiële tegemoetkoming in het kader van de geldende EU-regelgeving. U moet dus hiervoor bij uw reis-annuleringsverzekering aankloppen.

Info ontvangen van AMS/HB

Continue to Travelshop

Real time web analytics, Heat map tracking